Bu Besin Karaciğeri Yeniliyor, Cildinizi Parlatıyor! Çiğ Tüketmenin Faydaları

Vücudu derinlemesine arındırıyor, karaciğer sağlığını iyileştiriyor ve cildinize canlılık katıyor. Ancak etkilerini görmek için: Kesinlikle pişirmemelisiniz!

Bu Besin Karaciğeri Yeniliyor, Cildinizi Parlatıyor! Çiğ Tüketmenin Faydaları

Sağlıklı diyet denildiğinde akla hemen gelen birçok sebze genellikle pişirilerek tercih ediliyor. Fakat bazı sebzeler var ki, faydalarını yalnızca çiğ olarak tüketildiğinde gösteriyor.

Son zamanlardaki araştırmalar, özellikle belirli bir sebzenin çiğ tüketildiğinde karaciğer hücrelerini yenileyici bir etki sağladığını ve antioksidan özellikleri sayesinde ciltte belirgin bir parlaklık yarattığını vurguladı: Pancar.

NEDEN PİŞİRMEKTEN KAÇINILMALI?

Pancar, betain, folik asit, C vitamini ve çeşitli antioksidan bileşenler içeriği sayesinde karaciğerdeki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Ancak bu besin maddeleri yüksek sıcaklıklara karşı son derece duyarlıdır.

Pişirme sürecinde:

  • Antioksidan kapasitesi %30’a kadar azalabilir.
  • C vitamini kaybı yaşanır.
  • Lif yapısı zarar görebilir.

Bu yüzden pancarın salatalarda ya da smoothielerde çiğ olarak kullanımı, karaciğer detoksuna etkiyi güçlendirir.

NASIL TÜKETİLMELİ?

  • İnce dilimlenmiş pancarı limon suyu ve zeytinyağı ile marine ederek salata olarak tüketebilirsiniz.
  • Elma, havuç ve pancarı birlikte rondodan geçirerek içecek olarak hazırlayabilirsiniz.
  • Yoğurtla karıştırarak fermente mezeler içinde kullanabilirsiniz.
  • Her sabah aç karnına 3-4 kaşık rendelenmiş çiğ pancar yiyebilirsiniz.

Pancarın düzenli olarak tüketilmesi, sadece karaciğerin temizlenmesine katkıda bulunmaz, aynı zamanda kan akışını artırarak cilde ferahlık kazandırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ancak bu faydalardan en yüksek verimi elde edebilmenin sırrı, pancarı doğallığıyla bırakmaktır!