“Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Maliyet Dostu Creme Brulee Tarifi!”

Zarif karamel katmanını kırdığınızda ortaya çıkan vanilyalı ipeksi krema ile Crème Brûlée, Fransız mutfağının en şık tatlılarından biridir. Az malzemeyle hazırlanan bu klasik lezzet, sunumuyla da beğenileri kazanıyor.

“Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Maliyet Dostu Creme Brulee Tarifi!”

Fransa'nın zengin tatlı kültüründe önemli bir yere sahip olan Crème Brûlée, “yakılmış kremalı tatlı” anlamında gelmektedir. Üst kısmı çıtır çıtır karamelize şekerle kaplı, iç kısmı ise vanilya aromalı pürüzsüz bir muhallebi gibi yumuşak bir kıvama sahiptir. Hem görünümü hem de tadıyla özel davetlerde yer almak için ideal bir tercihtir.

CRÈME BRÛLÉE (KREM BRÜLE) TARİFİ

Malzemeler (4 kişilik):

400 ml krema

100 ml süt

5 yumurta sarısı

100 gram toz şeker (ekstra olarak üzeri için ek şeker)

1 paket vanilin ya da 1 vanilya çubuğu

Krem Brulee

HAZIRLANIŞI:

  • Fırını hazırlayın: Fırınınızı 150°C’de çalışacak şekilde ısıtın.
  • Süt ve kremayı ısıtın: Orta boy bir tencereye süt ve kremayı vanilya ile bir araya getirip kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Vanilya çubuğu kullanıyorsanız içindeki tanecikleri kazıyın ve ekleyin.
  • Yumurta karışımını hazırlayın: Yumurta sarılarını ve toz şekeri farklı bir kapta karıştırın (aşırı köpürtmeden, nazikçe karıştırmak yeterlidir).
  • Karışımları birleştirin: Ilık kremalı karışımı yavaş yavaş yumurtalara eklerken sürekli karıştırın.
  • Karışımı süzün: Elde ettiğiniz homojen karışımı bir süzgeçten geçirip pürüzsüz hale getirin.
  • Kaplara dökün: Karışımı fırın için uygun olan küçük ramekin kapların içine bölüştürün.
  • Benmari usulü pişirin: Kapları derin bir fırın tepsisine yerleştirip, yarısına kadar sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika boyunca pişirin.
  • Soğutun: Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve ardından buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.
  • Karamel tabakasını oluşturun: Servisten önce üzerlerine ince bir tabaka toz şeker serpin ve mutfak üfleyici (blowtorch) ile şekerin karamelize olmasını sağlayın. Eğer üfleyiciniz yoksa, fırının üst kısmında birkaç dakika kızartarak da bu işlemi yapabilirsiniz.

PÜF NOKTASI:

Şekerin karamelize olurken yanmaması için blowtorch’u çok yaklaştırmaktan kaçının. Tatlının üstü çıtır, iç kısmı yumuşak ve kremsi bir dokuda kalmalıdır.