Kırmızı Et Fiyatlarında Düşüş Mü? Tedarikçilerden Çarpıcı Açıklama!
Şap hastalığındaki artış, et tüketim alışkanlıklarını olumsuz yönde etkiliyor. Endişe duyulan bölgelerde beyaz et talebinde artış gözlemleniyor. Bu durumun fiyatlara yansıması muhtemel.

Hakkari ve çevresinde şap hastalığının artışı, vatandaşların kırmızı et tüketiminde çekincelere yol açtı. Derecik'teki salgın, çevre ilçelere de sirayet etti.

KASAPLAR: VATANDAŞ TEDİRGİN
Uzun yıllardır bu bölgede kasaplık yapan Sefer Soydan, vatandaşların et alımında oldukça dikkatli olduğunu ifade ederek, "Şap hastalığı başladığı günden beri Derecik'te tespit edildi. Ardından bu durum Yüksekova, Şemdinli ve Hakkari’ye de sıçradı. Bu yüzden ekipler sıkı tedbirler alıyor. Tüm bunlar, doğal olarak halk arasında bir kaygı yarattı. Bazı kişiler, et alırken hastalığın yayılıp yayılmadığını soruyor. Şu ana kadar hiç böyle bir vaka ile karşılaşmadık. Ancak halk, öncelikle beyaz ete yönelmeye başladı. Yine de, geçen senelere nazaran beyaz et alımında da bir düşüş gözlemleniyor. Kesimlerimiz mezbahalarda denetim altında yapılıyor. Kontrol sonrası en hijyenik koşullarda satışa sunabiliyoruz. Vatandaşların içleri rahat olsun" dedi.

KIRMIZI ET FİYATINDA DÜŞÜŞ ÖNGÖRÜLÜYOR
Şimdi de kırmızı et fiyatları hakkında bilgi veren Soydan, "Kırmızı et fiyatları şu anda stabil durumda. Kemikli et fiyatında bir azalma söz konusu ve daha da düşmesini bekliyoruz. Bu, mevsimsel değişimlerle alakalı. Şu anki kemikli et fiyatı 500 TL, bunların altına inmesini bekliyoruz. Kuşbaşı et fiyatı 650 TL'den, kıyma ise yaklaşık 600 TL'den satılmakta" şeklinde konuştu.