138 Yıllık Gıda Devi Resmen İflas Etti! Mutfaklardaki Etkisi Ne Olacak?

Pandemi sonrası yaşanan ekonomik dalgalanmalar, tüm sektörleri olumsuz etkiliyor. Artan hammadde maliyetleri ve tedarik sorunları, birçok şirketi iflas riskine soktu. Son dakika gelişmeleri piyasaları sarstı. Herkesin mutfağında yer alan 138 yıllık gıda markası resmi olarak iflas etti.

138 Yıllık Gıda Devi Resmen İflas Etti! Mutfaklardaki Etkisi Ne Olacak?

Del Monte Foods, 138 yıllık tarihiyle ABD'nin en köklü konserve imalatçılarından birisi olarak iflas sürecine girdi. Şirket, mali sıkıntılar nedeniyle 11. Bölüm iflas koruması için başvuruda bulundu. Yeniden yapılandırma çerçevesinde varlıklarını satmayı ve 912,5 milyon dolarlık bir finansman sağlamayı planlıyor.

138 YILLIK GIDA GİGANTI RESMEN İFLAS ETTİ!

138 yıllık bir geçmişe sahip olan ünlü meyve ve sebze konserve üreticisi Del Monte Foods, iflas koruma talebinde bulunduğunu duyurdu. Bu karar, şirketin tüm varlıklarını satıp mahkeme gözetiminde yeniden yapılandırılmasını amaçlıyor.

Türkiye’de de ürünleri bulunan Del Monte Foods, yalnızca kendi markası ile değil, College Inn et suyları ve Contadina konserve domatesleri gibi tanınmış brandlerin haklarına da sahip.

yeni-proje-2025-07-08t200931-742.jpg

MAHKEME KARARINI VERDİ: BORÇ ORANI AÇIKLANDI

Başkan ve CEO Greg Longstreet’in açıklamalarına göre, atılan bu adım, şirketin uzun vadede ayakta kalmasını sağlamak için en uygun ve sürdürülebilir çözüm olarak görüldü.

Özellikle konserve ürün sezonunun yaklaşmasıyla Del Monte, operasyonel süreçlerini sürdürebilmek için 912,5 milyon dolar finansman temin etti. Ancak mahkeme belgelerine göre, şirketin toplam borç miktarı 1 milyar ile 10 milyar dolar arasında yer alıyor.

19 mağazasını apar topar kapatıyor: 34 yıllık dev şirket iflasın eşiğinde! Mahkeme kararını verdi19 mağazasını apar topar kapatıyor: 34 yıllık dev şirket iflasın eşiğinde! Mahkeme kararını verdi

Longstreet, son dönemdeki mali sıkıntıların başlıca nedenleri arasında tüketici talebindeki düşüş ve özel markalı ürünlere olan ilginin artışını saydı. Artan stok maliyetleri ve pazarlama ihtiyaçları ise şirketin üzerindeki baskıyı daha da fazlalaştırdı.