Kekse Renk Katın! Çocukların Bayıldığı Çift Renkli Kek Tarifi

Kek tariflerine yeni bir boyut kazandırmak isteyenler için ideal bir seçenek! Çayın yanında harika bir uyum yakalayan bu tarif, çocuklar arasında da popüler. İşte karışık mermer kek tarifi…

Kekse Renk Katın! Çocukların Bayıldığı Çift Renkli Kek Tarifi

Yumuşak dokusu ve hem sade hem de kakao katmanlarıyla damaklarda unutulmaz izler bırakan mermer kek, çay saatlerinize zarafet getirirken, klasik tatları sevenler için de öne çıkan bir seçenek. Bu iki renkli şık kek, sadece tadıyla değil, göze hitap eden estetik desenleriyle de dikkat çekiyor. İşte mermer kekin tarifi…

MERMER KEK TARİFİ

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

2 yemek kaşığı kakao

mermer-kek.jpg

YAPILIŞI

  • Öncelikle geniş bir karıştırma kabında yumurtaları kırıp üzerine toz şekeri ekleyin. Mikser ile karışımın köpüklü bir hale gelene kadar çırpın. Bu aşama, kekin yumuşak dokusunu sağlamak için oldukça önemli.
  • Daha sonra süt ve sıvı yağı ilave ederek, çırpıcı yardımıyla hepsini homojen bir şekilde karıştırın.
  • Hazırlamış olduğunuz hamurun yarısını başka bir kaba aktarın ve bu yarıya kakao ilave ederek iyice karıştırın.
  • Yağladığınız kek kalıbına sade ve kakaolu karışımları dönüşümlü bir şekilde dökün. İsterseniz, hafif bir karıştırma ile klasik mermer görünümünü elde edebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika boyunca pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan kullanmayı unutmayın.
  • Kek fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında bir süre dinlendirilsin. Ardından dilimleri keserek servis edebilirsiniz.